Oad ruziënd ten onder

Het bankroet van Oad was mogelijk te voorkomen geweest als de familie die eigenaar is van het bedrijf, de familie Ter Haar, naar goede raad had willen luisteren. Het Financieele Dagblad bericht dat de Raad van Commissarissen de afgelopen maanden stukje bij beetje helemaal leegliep. De ene na de andere commissaris vond het beleid onverantwoord. Maar de president van de Raad, Joop ter Haar, hield vol dat het bedrijf op de goede weg was. De anderen konden hem niet overtuigen of overrulen: hij is de man die Oad groot maakte, de vader van de directeur, en de eigenaar. De weggelopen commissarissen wilden al maanden geleden voorbereidingen treffen voor een gecoördineerde doorstart, waarbij een stille bewindvoerder zou worden aangesteld bij het reisbedrijf. De familie Ter Haar dacht dat het bedrijf - hun bedrijf - nog was te redden, maar hebben zich daarin vergist. Een vergissing met grote gevolgen voor 1750 werknemers en tienduizenden klanten. Intussen is de situatie onduidelijk voor de 7000 mensen die met Oad in het buitenland zitten. Op een aantal plaatsen eisen hotels dat Oad-gasten hun rekening betalen, omdat Oad niet langer zou betalen. Ook hoe het verder moet met de tienduizenden die een reis hebben geboekt, maar nog niet gemaakt blijft vooralsnog onduidelijk

3 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Desperanto

    Lijkt op de situatie in de jaren 70 en 80 met meneer Jamin.

  2. Marcel van Houten

    Bestuurders zijn vaak wat wereldvreemd, shit happens denken zij en zij hebben allang voldoende vermogen voor zichzelf apart gezet.

  3. catchit64

    Wel lullig dat al die gasten in het buitenland vet in de problemen lijken te komen omdat geen hond buiten ons kikkerlandje ooit van SGR heeft gehoord.

Reacties niet toegestaan