Kindle van Amazon komt naar Nederland

Amazon lanceert een internationale versie van de Kindle, die vanaf 19 oktober in meer dan honderd landen is te gebruiken.
Volgens de Financial Times bewijst het bericht dat de markt voor de e-readers volwassen gaat worden. Sony heeft een hele reeks e-readers op de markt gebracht. Apple op zijn beurt werkt aan een tablet, een grotere versie van de iPhone die ook als e-reader is te gebruiken.
De prijs voor de Kindle 2 wordt in de Verenigde Staten verlaagd, van 299 dollar naar 259 dollar.
Met de Kindle is Amazon marktleider. Maar er kleeft een groot nadeel aan de Kindle: het systeem werkt alleen voor digitale boeken die bij Amazon zijn gekocht en die boeken zijn ook niet te lezen op andere e-readers.
In Nederland verschijnt deze week een handboek voor de e-reader (zie foto, en tweede link). "Belangrijkste pluspunt van de Kindle is de draadloze verbinding met de online boekwinkel. Het is wel de vraag via welk netwerk die communicatie in Nederland gaat lopen. Een goede ontvangst is essentieel voor het apparaat, want je kunt de elektronische boeken voor de Kindle alleen wireless aanschaffen bij Amazon zelf. Het Amerikaanse bedrijf heeft bovendien geen Nederlandse website. Je zult de e-reader dus moeten aanschaffen via Amazon.de, de Duitse site."

Bron(nen):   Financial Times  Uitgeverij Inct