Boskalis gaat Costa Concordia wegslepen op een nog groter schip

Dockwise, een dochteronderneming van Koninklijke Boskalis Westminster N.V., heeft het contract verworven voor het afvoeren van het Concordia-wrak dat voor het Italiaanse eiland Giglio ligt. Hiertoe zal het schip op de Dockwise Vanguard worden geladen, een nog groter schip dan het wrak.  Na de succesvolle operatie om de Concordia overeind te trekken, en in afwachting van het opdrijven van het schip, heeft Dockwise overleg gevoerd met de opdrachtgever om een veilige oplossing te vinden om het bij het eiland Giglio gelegen Concordia-wrak af te voeren. Er is besloten tot een unieke operatie waarbij de Concordia in zijn geheel op de Dockwise Vanguard wordt geladen en vervolgens veilig naar een locatie wordt vervoerd om te worden gesloopt. De eindbestemming is nog niet zeker. Slopen van het schip in Italië is een van de mogelijkheden die nog wordt onderzocht.  

2 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Marco Gorter

  Wat een vooruitziende blik.. Dus eerst het schip overeind trekken en pas daarna nadenken waar naartoe te vervoeren i.v.m. sloop?!
  Deze stap hadden ze toch kunnen zien aankomen lijkt mij, of zie ik iets over het hoofd?

  • AT

   Het zijn verschillende operaties die apart aanbesteed worden. Dus men wist al lang dat het schip afgevoerd moest worden en gesloopt, maar nog niet door wie en hoe. Dat is afhankelijk van de partij die de aanbesteding wint. Het is overigens al weer oud nieuws. In ieder geval heeft Boskalis de afgelopen maanden de hele operatie uitgedacht, dus het komt zeker niet zo op het laatste moment uit de lucht vallen.

   (in antwoord op Marco Gorter)

Reacties niet toegestaan