Noor bij toeval rijk door bitcoin

Een Noor kocht in 2009 voor ruim 18 euro aan bitcoins. Dat bleek een topidee. Ze zijn vier jaar later namelijk ruim 600.000 euro waard. De 29-jarige Kristoffer Koch was destijds bezig met zijn scriptie over encryptie (het coderen van gegevens op basis van een algoritme). Dat leidde hem naar de toen nog onbekende bitcoin. Hij besloot er voor de grap 5.000 te kopen om ze daarna weer vrij snel te vergeten. Toen hij een artikel las over de gestegen waarde van de virtuele munteenheid, moest hij ineens weer aan zijn eigen aanschaf denken. Hij was een dag bezig om zich het wachtwoord te herinneren, maar daarna wachtte hem een mooie beloning. Die paar gekke internetmuntjes waren ineens meer dan een half miljoen euro waard. Een deel ervan heeft hij gespendeerd aan de aanbetaling van een leuk appartementje in Oslo. De bitcoin is een virtuele munt die ingewisseld kan worden voor echt geld. In april bereikte de waarde van de bitcoin een recordhoogte van 193 euro om een week later te kelderen naar iets meer dan 36 euro. Een week geleden was de bitcoin met ruim 141 euro weer op haar hoogste punt sinds april. Een volatiel muntje dus en niemand weet waar het heen gaat. Maar de Canadezen lijken er wel vertrouwen in te hebben. Die hebben zojuist de eerste pinautomaat voor bitcoins geplaatst.

Bron(nen):   Guardian      

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Captain Caveman

  Leuk voor die Noor, als het al waar is.
  Maar die hele Bitcoin is een grote zwendel. Reguliere banken zijn al niet betrouwbaar, laat staan zo een virtueel iets.

  • Genuine_Defector

   Op zich kan ik me wel in uw mening vinden. En ik weet verder weinig van Bitcoin af. Maar is die virtuele munt nu niet juist ingevoerd als betrouwbaar alternatief voor de onbetrouwbare echte munten?

   (in antwoord op Captain Caveman)
   • Captain Caveman

    Ik vraag me af waar die betrouwbaarheid dan op gebasseerd is.
    Waar is de “munt” aan gekoppeld, wie controleert, wie en hoe garandeert veiligheid en bestaan. Is alles wel hack proof…
    Bij reguliere banken zit er iig nog bepaalde garantie van een overheid achter.
    Het lijkt me allemaal te ontastbaar.
    Maar ik weet zeker dat een aantal mensen hier obeschoft rijk mee gaan worden.

    (in antwoord op Genuine_Defector)
  • Ubuntu4life

   90% van de euro’s zijn digitaal.
   Het mooie van bitcoins is dat je niemand hoeft te vertrouwen.

   (in antwoord op Captain Caveman)
 2. knier

  Een uit het niets geschapen munteenheid die in een paar jaar van een waarde van vrijwel niets tot ongekende hoogte is gestegen.
  Geen hond die precies begrijpt hoe dat “minen”(creeren van bitcoins) werkt.
  Het lijkt me meer zoiets als tulpenbollen in de 17e eeuw,en straks zeker weer iedereen huiliehuilie als alles om “onverklaarbare redenen” ineens instort.

  • Ubuntu4life

   Lees jezelf alsjeblieft even in voordat je dit soort opmerkingen maakt.
   Er is niets zo transparant als het mining proces. Volledig open-source software draaiende op een open peer to peer netwerk.

   (in antwoord op knier)

Reacties niet toegestaan