Veroorzaakten buitenlanders de Amerikaanse crisis?

Het is kwam niet alleen door hebberige bankiers op Wall Street dat het Amerikaanse financiële systeem enige tijd geleden op instorten stond. Het is voor een groot deel de schuld van de buitenlanders.
Dat schrijft Ricardo Caballero, momenteel het hoofd van MIT's Economics Department uit Boston, in een paper. Volgens Caballero creëerden buitenlandse investeerder zoveel vraag naar Amerikaanse activa (bezittingen, valuta) dat de financiële sector de vraag niet meer aankon. 'De druk op het Amerikaanse financiële systeem kwam zonder twijfel van buiten,' aldus Caballero.
Volgens Caballero, zelf afkomstig uit Chili, heeft iedereen het veel te druk met het beschuldigen van de bankiers op Wall Street en is er te weinig aandacht voor de globale balans in het systeem. Hij maakt zich zorgen over het feit dat het Congres hard bezig is nieuwe regels voor Wall Street op te stellen, maar dat niemand zich afvraagt waar de druk vandaan kwam dubieuze financiële producten te ontwikkelen.
Voor de levendige discussie die Caballero's bevindingen bij economen heeft losgemaakt, gelieve door te klikken op onderstaande bronlink.    

Bron(nen):   Time