Waarde bitcoin in duikvlucht na recordopmars

Economie
door anp
maandag, 11 januari 2021 om 7:41
waarde bitcoin in duikvlucht na recordopmars1610347457
De waarde van de bitcoin is flink geduikeld na een opmerkelijke opmars eerder, waarbij de digitale munt record op record stapelde. De bitcoin ging zondag en maandag met wel 18 procent omlaag tot 33.500 dollar, wat de grootste daling in twee dagen is sinds mei vorig jaar.
De waardedaling van de bitcoin zou volgens kenners met een duurdere dollar te maken hebben, waardoor andere beleggingen minder aantrekkelijk worden. Ook de goudprijs ging maandag omlaag door de sterkere dollar. Die staat nu op het laagste niveau sinds begin december.
Eind vorige week tikte de bitcoin nog een absoluut recordniveau aan met bijna 42.000 dollar. Daarmee verdubbelde de waarde van de meest bekende cryptomunt in minder dan een maand tijd. Nu lijkt die opmars dus duidelijk aan stoom te verliezen. Ook andere cryptomunten stonden flink onder druk. Zo daalde de ether met wel 20 procent
De bitcoin werd begin 2009 gelanceerd en was toen slechts een paar cent waard. Eind 2017 bereikte de munt al eens een piek van bijna 20.000 dollar.