10 fijne producten uit de 3D-printer

Economie
maandag, 18 november 2013 om 13:08
welingelichtekringen header 1
Vorige week werd bekend dat met de 3D-printer wapens worden gemaakt. Maar de vernuftige technologie kan veel meer. Hieronder tien producten uit de 3D-printer waar je wel blij van wordt.
Protheses
De eerste geprinte prothese kost net als een handgemaakte ongeveer 3.000 euro. Maar protheses moeten regelmatig vervangen worden en dat kan met de 3D-printer al voor 120 euro.
Botten
3D-botten worden tussen echte botten geplaatst. Zo groeit het bot sneller aan elkaar. Goed voor mensen met verbrijzelde ledematen of afgebroken tanden.
Pizza
De NASA heeft voor het eerst een pizza geprint. Veel handiger dan al het kant-en-klare voedsel dat nu mee de ruimte in gaat.
Toetjes
Je voert je BMI, lengte en gewicht in samen met je voedingseisen en de 3D-printer maakt het ideale magere toetje voor je.
Kleding
Nike, maar ook de Nederlandse schoenenontwerpster Iris van Herpen maken met de 3D-printer perfect op maat gemaakte schoenen.
Gitaren
Een unieke en persoonlijke gitaar kun je nu laten printen. In de toekomst kun je allerlei instrumenten aanpassen aan je persoonlijke voorkeuren qua uiterlijk en geluid.
Foetussen
In plaats van de vage pret-echo’s kun je nu je foetus op ware grootte aan familie en vrienden laten zien.
Stamcellen
Dierproeven zijn binnenkort verleden tijd. In vijf jaar is het mogelijk om weefsel en cellen te kopiëren en zo nieuwe behandelmethodes te testen.
Chocolade
Zoveel chocola als je maar wil, het kan met de 3D-printer. In Zuid-Afrika hebben ze zelfs een hele serie sculpturen van chocolade geprint.
Auto’s Er worden al auto-onderdelen geprint. Dat is handig voor soldaten, die op missie zijn en geen garage om de hoek hebben. Binnenkort wordt ook de eerste volledige auto geprint.
Bron(nen): Huffington Post