Idealist verkoopt cd voor 2,5 miljoen euro

Duitsland blijft in de ban van de cd met daarop vertrouwelijke gegevens van rijke landgenoten die hun spaarcenten stiekem in Zwitserland hebben weggestopt. Eerder al meldde Welingelichte Kringen (2de link) hoe Angela Merkel de gestolen cd wil kopen met geheime gegevens van 1.500 Duitse miljonairs. De dief vraagt er 2,5 miljoen euro voor, een koopje wat Merkel betreft, zeker als je beseft met welke claims de fiscus de belastingontduikers straks kan vervolgen. 
De Süddeutsche Zeitung weet vandaag te melden dat de betreffende cd 400 miljoen euro kan opleveren, maar tegelijk kleven er nog mysteries aan deze hoogst merkwaardige vorm van heling. Want wie is nou precies de verkoper van deze gegevens? En wat drijft hem behalve geldzucht? Wraak?
Het schijnt om iemand te gaan die al een jaar geleden met vertrouwelijke gegevens van Crédit Suisse rondliep. En die - let op! - aanstoot nam aan het feit dat rijke Duitsers zo makkelijk de fiscus wisten te omzeilen. 
Aha! Een idealist derhalve, die deze cd nu voor 2,5 miljoen euro aan de Duitse staat tracht te slijten.
Inmiddels is de belastingdienst van Wuppertal aan de slag gegaan met enkele data van de cd - om te kijken of het om bruikbare gegevens gaat.

Bron(nen):   Süddeutsche Zeitung  Welingelichte Kringen