Volgende crisis in zicht: te weinig olie

Terwijl Europese leiders nog naijlen van de ellende die Griekenland heeft veroorzaakt, dient zich de volgende crisis al weer aan, aldus The Wall Street Journal. Volgens de krant zijn we er mentaal niet op berekend om nu opnieuw een hoeveelheid ellende over ons heen te krijgen, maar de krant versaagt niet: de oliecrisis staat voor de deur.
De wereldwijde economische malaise heeft even de aandacht afgeleid van deze kwestie, maar reken erop dat we ons hier dadelijk weer over mogen buigen, zo profeteert de WSJ. Binnenkort zit de wereldproductie aan z'n plafond en zal de vraag desondanks toenemen. Met torenhoge prijzen als gevolg. Daarom moet de speurtocht naar alternatieve energie nu met volle kracht worden ingezet.
De olieprijzen gaven de afgelopen tijd al ongekende fluctuaties te zien, varierend van 147 dollar per barrel tot 32 dollar. En dat zegt iets over de zenuwen die rondgaan in de wereldhandel. Ergo: er dienen echt alternatieven te komen. 
Het zou natuurlijk kunnen dat de grote oliemaatschappijen een geheim masterplan achter de hand houden waarmee de tekorten dadelijk in 1 klap zijn weggewerkt. Maar erg waarschijnlijk is dat niet...

Bron(nen):   The Wall Street Journal