NRC: Libor-fraude gebeurde ook bij Rabobank in Nederland

De Libor-affaire, waarvoor Rabobank vorige maand voor een recordbedrag van 774 miljoen euro heeft geschikt, vond niet alleen plaats in Londen. De bank wilde tot nu toe graag laten geloven dat de oplichterij alleen in verre buitenlanden plaats vondt, maar volgens NRC is dat een leugen. Het manipuleren van de Libor-rente voor eigen gewin werd vanaf 2009 twee jaar lang ongebreideld voortgezet op het hoofdkantoor van de bank in Utrecht. Vlak onder de ogen van de raad van bestuur kregen de fraudeurs, die begonnen met hun praktijken in Londen en Tokio, alle ruimte. Hun leidinggevenden, allen Nederlanders, grepen pas eind 2010 in. De managers werken nog steeds bij de bank.  

Bron(nen):   NRC      

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. Cornelis Berend

    Leve Bit-coin, dan kan je elkaar betalen zonder tussenkomst van een bank. Net zo als papier, enveloppen en postzegels, niet meer nodig. Denk eens na wat er allemaal gedaan kan worden met het geld waar die rare gebouwen, salarissen en bonussen van worden betaald.

    Evengoed, liever geen schikkingen meer, maar onderzoek… zodat we een beetje inzicht krijgen in met hoeveel gejat geld je weg kan komen als je een schikking treft met de belastingdienst.

Reacties niet toegestaan