Zo slecht gaat het met Apple

Apple heeft een probleem dat bijna alle bedrijven graag zouden hebben: er is teveel cash in kas. Na een stormachtige groei van de reserves in de laatste tien jaar heeft het bedrijf nu bijna 150 miljard dollar vrij beschikbaar. Dat is mede een probleem omdat de rentetarieven exceptioneel laag zijn, zodat al dat geld amper iets opbrengt. Er is toenemende druk vanuit de aandeelhouders om iets met dat geld te doen. Het te investeren in winstgevende nieuwe producten of bedrijven of het te gebruiken om aandelen terug te kopen, zodat de aandeelhouders er van kunnen profiteren. Bijkomend fenomeen is dat een steeds groter deel van het geld van Apple niet bij het moederbedrijf is gestald, maar bij een van de buitenlandse dochters. Dat is om belasting te vermijden w800 w800 (5)

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. kletsmajoor

  Misschien moet Apple zich omvormen tot een beleggingsmaatschappij die z’n eigen computers maakt.

 2. Werner engelen

  Ouch “teveel cash in kas” is volgens mij wel heel slecht nederlands……

 3. RhodBerth

  Is toch het toppunt van het niet hebben van goede ideeën…
  Als je goede ideeën hebt en veel geld, dan kun je de ideeën uit gaan voeren.

  Maar bij apple hebben ze kennelijk enkel veel geld. Maar het is bekend dat de innovatie bij Apple er al jaren een beetje uit is. Jammer.

  • Mo Meta

   Dat is nonsens. Afhankelijk van je business model kun je prima zoveel geld hebben in kas. Apple heeft bewust een beperkte product line up en investeert belachelijk veel in R&D, maar dan nog hebben ze veel geld gemaakt afgelopen jaren door hun briljante zet om distributeur te worden in alles wat digitaal is, software, muziek, films, etc.

   (in antwoord op RhodBerth)

Reacties niet toegestaan