NS breekt met de traditionele fietsenstalling

Twee weken geleden moest Ron Stoop van de Alkmaarse fietsenstalling Fietspoint Stoop bij de NS in Utrecht komen. 37 jaar zorgt hij al voor de fietsen van de reizigers en in 5 minuten was dat voorbij. Twee weken geleden moest hij op het NS-hoofdkantoor in Utrecht komen waar hem door twee NS-directeuren werd medegedeeld dat het contract afloopt. "Ik heb vijf mensen in dienst. Ze zeiden: we vinden het heel jammer maar dat is uw probleem. Gewoon, zo. In vijf minuten," zegt hij tegen Trouw De NS zegt in het hele land uitbaters van fietsenstallingen op stations de wacht aan. In Leiden en Amsterdam komen daardoor 12 mensen op straat te staan. In Rotterdam verliezen 13 mensen hun baan en in Alkmaar vijf.
Een woordvoerder van de NS beaamt dat in het hele land contracten worden opgezegd, schrijft dagblad Trouw. De NS heeft in de betaalde fietsenstallingen te maken met 60 ondernemers, maar wil een uniforme uitstraling en een meer constante kwaliteit voor de reiziger die er zijn fiets stalt. 'Wij willen in zee met een of enkele exploitanten. Het is erg voor de ondernemers, maar zij huren bij ons en dat is nu eenmaal niet voor eeuwig', aldus de NS. De ondernemers en personeel werken er veelal tientallen jaren.

Bron(nen):   Trouw      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Templein

  Ik ben er niet gerust op. Het winkelbeleid van de NS stemt me al jaren droevig.
  Wel hoorde ik kortgeleden leuke verhalen van ondernemingen die wc’s op de stations exploiteerden. Ook daar komt nu ook een einde aan.

  Waarom overwint nog steeds die grijze managerscultuur? Waarom moet een bloembollentransporteur nu de dienst uitmaken van de spoorwegen?

  Ik hoop natuurlijk dat ik hierin te veel doemdenker ben, maar ik vrees deze cultuur echt.

  • marianne martens

   Er zal ongetwijfeld weer een andere cultuur ontstaan, mijn hoop zijn de jongeren in Europa en de rest.Dynamisch en vrij om goede zaken te ontwerpen en ontwikkelen.Grappig is wel dat noch de NS noch TNT noch de Banken noch Ziektekostenverzekeraars noch de Sport noch de Armenzorg noch de Bibliotheken noch de verantwoordelijke aandeelhouders goed functioneren.De vraag is nu waar blijven de fietsen van de werkende mens.Hebben ze overal kapitalistische Aliiens aangesteld die een hele maatschappelijke ontwikkeling niet meer begrijpen in tegendeel laten imploderen.

   (in antwoord op Templein)

Reacties niet toegestaan