Apple koopt elke vier weken een bedrijf

De afgelopen zes jaar heeft Apple meer dan honderd bedrijven gekocht. Dat komt neer op één nieuw bedrijf per drie tot vier weken.

Tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering dinsdag maakte CEO van Apple, Tim Cook, bekend dat het vooral om bedrijven gaat waarmee technologie en talent worden binnengehaald.

Apple noteerde de grootste kwartaalopbrengst ooit. In de eerste drie maanden van het fiscale jaar 2021 kwam er meer dan 111 miljard dollar binnen.

De grootste aanschaf van Apple in de afgelopen tien jaar was die van Beats Electronics. De hoofdtelefoonfabrikant, opgericht door rapper Dr. Dre, kostte zeker 3 miljard dollar.

De aankopen van Apple zijn heel divers. In het afgelopen jaar kocht het onder meer diverse AI-bedrijven, een virtual reality-evenementenorganisatie, een startup voor betalingen en een podcast-bedrijf. In 2019 nam Apple Drive.ai over, een bedrijf voor zelfrijdende auto's.

Apple koopt weliswaar véél bedrijven, maar andere techgiganten gooien er veel hogere bedragen tegenaan. Zo kocht Microsoft voor 26 miljard dollar LinkedIn en betaalde Facebook 19 miljard voor WhatsApp. Apples tien grootste aankopen kostten nog minder dan een van deze deals.