Veel groeten van de allerrijksten

Wat gaat de tijd toch snel, vandaag wordt alweer voor de 21ste keer The Sunday Times-lijst gepubliceerd van de 1.000 rijkste Britten, een soort van dubbele Quote 500 zeg maar.
Het goede nieuws is niet alleen dat er opnieuw 1.000 rijke mensen konden worden gevonden, maar ook dat ze hun fortuin in een jaar tijd met zo'n 30 procent zagen groeien. De rijkaards hebben de crisis waarover je de laatste tijd zoveel hoort dus uitstekend weten te overleven. Economische krimp, banken die kapseisden, aandelen die opeens niets meer waard bleken te zijn - wat voor u en vele anderen gold, gold echt niet voor iedereen. 
Niet eerder in de 21 jaar dat de lijst wordt opgemaakt, was er sprake van een dergelijke groei van vermogen. Het total vermogen van de 1.000 bedraagt nu 335 miljard pond, een derde deel van de nationale schuld. Het aantal miljardairs steeg van 43 naar 53. 9 van de 1.000 zagen de afgelopen maanden hun vermogen met meer dan 1 miljard pond groeien.
Overigens maakt een aantal leden van deze miljardairsclub aanstalten het Britse eiland te verlaten als de wens van Labour waarheid wordt en de hoogste belastingtarieven worden opgeschroefd tot 50 procent.

 

Op nummer 1: de staaltycoon Lakshmi Mittal.

Bron(nen):   The Sunday Times