Laat Griekenland zijn eilanden verkopen

Terwijl het bankroet van Griekenland onmiskenbaar dichterbij komt, lezen we eindelijk een oplossing voor de impasse die tot de verbeelding spreekt.
De Grieken blijven maar zeuren om 30 miljard die de andere euro-landen geacht worden op te hoesten, maar de Frankfurter Allgemeine Zeitung voorziet toch een klein probleem. De krant is gepokt en gemazeld in het financiële hart van Duitsland en zeer vertrouwd met leningen, schulden, pandbrieven en wat dies meer zij. 
Geld lenen aan Grieken lijkt een heilloze weg, want waarom zou enig land ooit iets van zijn centjes terug zien? Er moet een onderpand komen, zo concludeert de krant, en er mag vooral geen genoegen worden genomen met loze praatjes van politici die binnen de kortste keren toch weer van het toneel zijn verdwenen. 
Daarbij valt het oog op de meer dan 3.000 eilanden die tot het Griekse rijk behoren. Kijk, dan praten we ergens over. De Grieken krijgen hun begeerde euro's en bieden in ruil hun elanden aan voor wie daar belangstelling voor heeft. Dat is pas een onderpand dat er mag zijn.
Waarom zou iemand nog langer zijn geld in de palmeilanden van Dubai steken als er dichter bij huis een land is dat net ietsjes minder onbetrouwbaar is? En dat onmiskenbaar tot het oude Europa behoort? 
Welingelichte Kringen zegt dan ook: doen.

Bron(nen):   Frankfurter Allgemeine Zeitung