‘De nieuwe regering zal gehaat worden’

Een enkele keer doet Mervyn King, de 'Governor of the Bank of England,' zijn mond open en dan is het altijd de moeite waard om even te luisteren. 
Eerder ventileerde hij intelligente ideeën over grote banken die in zijn ogen kleiner moesten worden. Want sommige banken zijn zo groot dat - eenmaal in de problemen - ze wel gered moeten worden door de overheid, omdat anders een heel land verzuipt. In de ogen van King een goede reden grote banken kleiner te laten worden, anders ontdekken bankiers dat ze het nooit te gek kunnen maken.
Nu heeft King laten weten (niet bestemd voor de buitenwereld, dus nog interessanter) dat de nieuwe regering die dadelijk in Groot-Brittannië aantreedt zo gruwelijk veel moet bezuinigen dat ze door de Engelsen zal worden gehaat. 
Wie er ook gaat winnen, de nieuwe premier en zijn partij zullen [na hun regeerperiode] vervolgens een hele generatie lang niet meer aan de macht komen, zo'n ongelooflijke hekel zullen de Britten aan die ene partij krijgen, want de belastingen gaan enorm omhoog.

Bron(nen):   The Times