Angora truitjes nog overal te koop

Toen een afschuwelijk filmpje de ronde deed op internet hoe angora-wol letterlijk uit konijnen wordt getrokken waren struikelden grote winkelketens over elkaar heen om zo snel mogelijk de indruk te wekken dat zij met dat soort praktijken niets te maken wilden hebben. H&M kondigt zelfs aan helemaal te stoppen met angorawol. Maar de praktijk blijkt anders, stelt Trouw vast. Kleding waarin angorawol is verwerkt is nog overal te koop, ook bij H&M, leerde een rondgang van de krant. Een woordvoerder van H&M laat nu weten dat ze nooit van plan zijn geweest om de kleding uit de verkoop te halen. "Dat is een misverstand. Wij hebben gezegd dat we geen nieuwe kleding meer maken met angora erin." Ook het Britse Topshop en het Duitse Esprit beloofden in mediaverklaringen tot nader orde te stoppen met konijnenwol: beide verkopen nog steeds angoraproducten online. PHV Corp, waarvan het hoofdkantoor in New York staat, zei vorige week tegen journalisten geen angora meer te willen. Tommy Hilfiger, dochteronderneming van deze multinational, heeft angora-truitjes nog gewoon in het assortiment.  

Bron(nen):   Trouw      

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. kletsmajoor

    Ik vind dit stukje typerend voor de huidige tijd. Men (in dit geval journalisten) wil elk probleem instantaan opgelost hebben terwijl dat in de praktijk tijd (en geld) kost. Grote modeketens kunnen niet alle producten met agorawol binnen een dag uit de winkels halen puur door de schaal van zo’n logistieke operatie. En in de huidige crisis kunnen ze zich niet veroorloven al die producten in een keer af te schrijven.

    Het zegt iets over de gebrekkige kennis bij het grote publiek (en journalisten in het bijzonder) over hoe productie, techniek en wetenschap werken (kortom de beta-kant van de maatschappij). Ze kunnen daardoor de beperkingen ook niet zien en koesteren veel te hoge verwachtingen.

Reacties niet toegestaan