Eurocrisis: Angela Merkel onze enige hoop

De immer verstandige Miss Moneypenny in Elsevier betuigt haar steun aan Angela Merkel. De Duitse Bondskanselier, zo betoogt ze, heeft groot gelijk als ze waarschuwt voor het einde van de euro. Ze stelt terecht dat met het reddingsplan ter waarde van 750 miljard euro slechts tijd is gekocht. Het is geen echte oplossing. 
Elsevier is dan ook niet geporteerd van iemand als de Belgische ex-premier Guy Verhofstadt, de spraakwaterval die gisteren in het tv-programma Buitenhof nog kostbare zendtijd vermorste met zijn bewering dat Merkel haar mond moet houden om onrust te voorkomen.
Kom op, zegt Moneypenny, Merkel is de enige hoop waar eurofielen zich aan kunnen vastklampen. Ze hamert maar op het idee dat overheden geweldig moeten bezuinigen. Europa leeft boven zijn stand en de rekening die we nu krijgen gepresenteerd is het gevolg van extreem uitgegroeide verzorgingsstaten.
Dit signaal wordt op een heldere manier door de financiële markten kenbaar gemaakt en daarop past een juiste reactie. 
Die passende reactie is wat Elsevier betreft niet de oplossing van Job Cohen en Femke Halsema: hogere belastingen. Met meer belastingen is de economie niet geholpen, maar wordt ze juist verdrongen.
Er moet nu keihard bezuinigd worden en Merkel heeft de moed dat ook te zeggen. Als een van de weinige politici.

Bron(nen):   Elsevier