‘De kas is leeg. Maar verder veel geluk!’

Al ettelijke malen hebben we hier geschreven hoe slecht de financiën van Groot-Brittannië ervoor staan. Het is zo erg, dat de president van de Bank Van Engeland nog voor de verkiezingen (achter gesloten deuren) zei: de nieuwe regering zal geweldig gehaat worden, wie de ministers ook mogen zijn. 
Zondag, zie de 2de link, werd bovendien bekend dat nieuwe bewindslieden op allerlei departementen op zogenaamde 'blach holes' waren gestuit, extra tegenvallers die Labour voor de nieuwe ploeg had achtergelaten onder het motto: 'Leave nothing for the Tories.'
Verrassingen blijven komen en daarom is het goed hier alvast de naam van George Osborne te laten vallen. Hij is de nieuwe 'Chancellor' die het allemaal mag komen uitleggen. Samen met staatssecretaris David Laws moet hij de draconische bezuinigingen voorbereiden die vervolgens met alle Britten moeten worden 'gecommuniceerd.'
Ook Laws stond na zijn aantreden al snel oog in oog met de financiële misère, al moet gezegd dat de befaamde Britse humor hoe dan ook intact is gebleven. Op zijn bureau vond hij een notitie van Liam Byrne, zijn Labour-voorganger. De tekst luidde: "Dear Chief Secretary, I’m afraid there is no money. Kind regards — and good luck! Liam.”
Nornaal gesproken staat in een dergelijke brief waarin de overdracht wordt gedaan, wat de hoofdpunten van beleid zijn. Maar zo kan het dus ook.

Bron(nen):   The Times  Welingelichte Kringen