Massale ontslagen bij grootste Nederlandse bedrijven

Bij de grootste Nederlandse beursgenoteerde bedrijven gaan tienduizenden banen verdwijnen vanwege de corona-crisis. Die crisis heeft de grote beursgenoteerde bedrijven amper geraakt, constateert het FD. De resultaten zijn over het algemeen goed. Zo bleven de omzetten — brekebenen als Air France-KLM, Shell en Arcelor Mittal daargelaten — in 2020 bijna gelijk vergeleken met een jaar eerder.

. De resultaten zijn over het algemeen goed. Zo bleven de omzetten — brekebenen als Air France-KLM, Shell en Arcelor Mittal daargelaten — in 2020 bijna gelijk vergeleken met een jaar eerder.

Maar toch gaat het mes in de banen. Zo hebben, volgens het FD, negen bedrijven ontslagrondes aangekondigd. Bij die bedrijven verdwijnen opgeteld dertigduizend banen, 8% van hun totale werknemersbestand. Nog eens twaalf bedrijven noemen zaken als 'overhead verminderen', 'het personeelsbestand stroomlijnen', 'het verlagen van de personeelskosten' of 'het in lijn brengen van het aantal tijdelijke medewerkers met de omzet' in hun jaarrapportages. Ook daar gaan dus banen weg.

Bron(nen):   FD