Miljarden-ondernemingen gesticht door studenten

Veel bedrijven zijn gesticht door slimme mensen terwijl ze nog studeerden. The Huffington Post doet een greep:
Allereerst uiteraard Larry Page and Sergey Brin die in 1996 aan Stanford een project ontwierpen over zoeken op internet. Ze noemden het project en later het bedrijf "BackRub." Toen ze de universiteit verlieten kreeg Backrub een nieuwe naam: Google.
Facebook werd een onderneming die nu 3.7 miljard waard is omdat oprichter Mark Zuckerberg aan Harvard Universiteit systeem wilde brengen in de meisjes die hij kende.
FedEx werd gesticht door Frederick W. Smith toen hij student was aan Yale Universiteit. De scriptie die hij schreef over een bedrijf dat heel snel plakjes kon bezorgen werd afgekeurd, maar het bleek toch een goed idee.
Dell Inc. werd bedacht door Michael Dell toen hij studeerde aan de University of Texas. Dell begon computers te verkopen vanuit zijn studentenflat en bracht na een jaar al een eigen model uit, de Turbo PC. Acht jaar later was hij de jongste CEO in de Fortune 500
Henry Luce and Briton bedachten Time toen ze samen op de universiteit meenden dat een tijdschrift met het nieuws van de week eigenlijk wel prettig zou zijn. Er zijn aan Time miljarden verdiend.
Microsoft werd in 1973 bedacht door Bill Gates en zijn vriend Paul Allen, en spoedig daarna door Steve Ballmer toen ze studeerden aan Harvard.

Bron(nen):   The Huffington Post