Your Banker’s Six Dirty Secrets

Zelfs Forbes, clubblad van het kapitalisme, maakt nu jacht op banken. Zes kleine geheimen van je bankier.
1. U heeft helemaal geen verzekering nodig. Bij vrijwel alles raden banken je aan je ook te verzekeren. Goed voor de bank, maar vaak onnodig.
2. Het lijkt alsof ik u aardig vind, maar dat doet er helemaal niet toe: het systeem beslist, niet ik. Banken willen graag koketteren met hun menselijke kant en persoonlijke benadering. Bullshit, denkt Forbes. Die aardige mensen die u spreekt zijn niet degenen die beslissen over uw krediet.
3. Ik ben verkoper geen bankier. Banken hebben er allemaal mooie namen voor -compleet bankieren, de thuisbank, de one stop bank - maar het komt allemaal op hetzelfde neer: cross-selling. U komt voor het een en uw bankier verkoopt u nog drie andere dingen. Het is namelijk gewoon een verkoper en geen bankier.
4. Wij bieden complete pakketten aan, omdat we dan de complete buit opstrijken. Niet zomaar geloven, dat verhaal dat het voor u zo fijn is als alle sin een pakket zit. Vermoedelijk is het vooral fijn voor de bank, die allerlei onnodige dingen in het pakket verbergen. Of onnodige kosten
5. We verdienen meer aan kosten dan aan bankieren. Vroeger dreef een bank op bankieren. Verdiende een bank geld aan het verschil in rente tussen uitlenen en lenen. Maar die tijd is voorbij: de bank verdient nu aan U!
6. Waarschijnlijk bent u beter af bij een kleine bank. Banken doen uiteraard alsof ze de beste zijn. Want ze hebben alles: van autoverzekeringen tot kantoren in het buitenland. Maar voor wat u nodig hebt zijn kantoren in het buitenland vermoedelijk onnodig, Maar je betaalt wel mee.

Bron(nen):   Forbes