Crisis: ‘We hebben helemaal niets geleerd’

Opmerkelijk boze taal over rechts in zakenkrant de Wall Street Journal. Thomas Frank schreef de afgelopen jaren een column over de economie voor de krant in zijn laatste column stelt hij vast dat de economische politiek een ongehoorde chaos is. "Toen de crisis net was begonnen waren de kiezers voldoende onder de indruk dat het anders moest dat ze een senator uit Chicago kozen die het anders zou gaan doen." Begrijpelijk, schrijft Frank, want de zittende republikeinse machten waren (mede) schuldig aan de crisis waarin land en wereld waren beland. De nieuwe president ging proberen de regering als middel te gebruiken om de troep van banken en bedrijven weer op te ruimen.
En nu, twee jaar later, zijn de republikeinen en CEO's van bedrijven er in geslaagd de zaak helemaal om te draaien: het lijkt nu of het de schuld is van de regering. Terwijl de positie van de regering onder andere precair is omdat er 700 miljard is uitgetrokken om banken en verzekeringsmaatschappijen te redden.
Maar nu is het juist de schuld van Obama en de regering.
Knap wel, schrijft Frank, dat de republikeinen de zaak zo hebben weten om te keren. (met hartelijke medewerking van de media, links en rechts).
Maar ook wel erg eng.

 

Bron(nen):   The Wall Street Journal