Post Nl wil het liefst naar 3 dagen bezorgen per week

Zodra het van Brussel mag gaat de Nederlandse post overwegen om het aantal dagen dat post wordt bezorgd verder terug te brengen. Vorig jaar werd de maandag al geschrapt, maar een woordvoerder van Post Nl zegt dat het bedrijf liever nog minder dagen bezorgd. Nu schrijft de EU nog voor dat minstens 5 dagen per week post wordt bezorgd, maar die richtlijn wordt mogelijk versoepeld. 'Als de EU het toestaat, gaan wij terug naar vier of misschien zelfs drie dagen post bezorgen,' zegt PostNL-woordvoerder Werner van Bastelaar in het AD. Het postvolume neemt in Nederland sneller af dan in andere Europese landen. Dit is volgens Van Bastelaar te wijten aan de zeer hoge internetdichtheid van ons land. 'Wij zijn een beursgenoteerd bedrijf en moeten gewoon winst maken.' Voor rouw- en medische post zal overigens een uitzondering worden gemaakt.

Bron(nen):   AD      

11 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Apekool

  Zal niet zoveel uitmaken, de dienstverlening is jaren geleden al stopgezet…

 2. Desperanto

  Ik heb een nog veel beter idee.
  Gewoon 1x in de week een mailtje dat er post voor je klaar ligt op een afhaalpunt. En wie geen e-mail heeft, daar sturen we mensen met een bijstandsuitkering op af. Hoeft mevrouw Klijnsma haar plannen niet aan te passen (ER IS WERK!) en slaan we twee vliegen in één klap.

  • zo maar iemand

   Zou me niks verbazen als dat werkelijkheid wordt.

   (in antwoord op Desperanto)
   • Apekool

    Zoals reageermeneer al verteld is dit dus al zo. Het maakt PostNL geen klap uit wanneer de post precies bezorgd wordt omdat ze al (zo goed als) stuksbetaling hebben, het enige vervelende is de wettelijke bepaling dat er dagelijks bezorgd moet worden.

    (in antwoord op zo maar iemand)
  • reageermeneer

   Mensen met een bijstandsuitkering? Prima idee op zich hoor, alleen is postbezorger nu al een ‘bijstand bijbaantje’. Een contractje van 10 uur in de week a 8 euro per uur. Resultaat van al je inspanningen, 320 euro per maand. Bijstand zit op 800 -900 per maand per persoon. Zie jij die mensen dan nog maar eens te motiveren…

   Mensen die niet thuis willen zitten doen dit soort werk allang, daar is helemaal geen participatiewet voor nodig. Wat heeft een bedrijf nou aan werknemers die absoluut niet gemotiveerd zijn om dit soort werk te doen? Het aantal poststukken dat ergens in een sloot in het park verdwijnt zal toenemen denk ik….

   (in antwoord op Desperanto)
 3. RhodBerth

  Logisch, de bezorging van post wordt een steeds kleinere markt, en de urgentie van post is meestal laag, want voor urgente zaken wordt e-mail gebruikt.

  Het is volkomen logisch dat Post NL meebeweegt met de markt.
  Of de prijzen moeten omhoog. Ik vind het prima om voortaan 3x per week post te krijgen.

  • Kopje thee

   Krimpt de pakketpost ook, met de opkomst van internetwinkelen?

   (in antwoord op RhodBerth)
   • RhodBerth

    Nee, maar dat is TNT, een ander bedrijf, en dat staat los van de gewone postbezorging.

    (in antwoord op Kopje thee)
    • Kopje thee

     Zeker weten? Op de website van post.nl staat “we zijn marktleider in de pakkettendistributiemarkt in de Benelux.” – ik verzend mijn pakketten ook altijd via post.nl. Een paar jaar terug heette dat tnt, ja.

     (in antwoord op RhodBerth)
     • Dutchy

      Zijn twee verschillende bedrijven, en ja je kan tegenwoordig ook via PostNL pakketten versturen. TNT Post is gesplitst in PostNL en TNT.

      (in antwoord op Kopje thee)
 4. Dutchy

  Goed plan, is overbodig om elke dag post te krijgen, te dure oplossing bij te weinig volume. Wel belangrijk om de rouwpost en medische zaken wel direct te ontvangen.

Reacties niet toegestaan