“Dijsselbloem moet weg als eurogroep-voorzitter”

De dagen van Jeroen Dijsselbloem als voorzitter van de Eurogroep zijn geteld. Er is overeenstemming tussen de grote landen van Europa dat er een onafhankelijke voorzitter moet komen van de Eurogroep. Nu bekleedt Jeroen Dijsselbloem die functie nog. Volgens de gezaghebbende Duitse financiële krant Das Handelsblatt zullen de regeringsleiders daar kort na de Europese verkiezingen voor kiezen. Volgens de krant is er toenemende kritiek op Dijsselbloem. Hij zou onder meer zijn rol van objectief voorzitter en behartiger van de Nederlandse belangen door elkaar halen. Vandaar dat met name de Franse president Hollande bepleit dat er een voorzitter komt die niet ook minister is. Merkel zou het inmiddels met hem eens zijn. De termijn van Dijsselsbloems benoeming loopt nog tot medio 2015  

Bron(nen):   Das Handelsblatt      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  Hollande? Die man met het talent een natie kapot te maken en van priveleven een rotzooitje te maken? Hollande zou niet eens een mening mogen hebben!

 2. André Somers

  Prima. Kan hij zich weer bezig gaan houden met de nationale problemen, zoals de chaos bij de belastingdienst.

 3. jan bosscher

  De Fransen, jaja.

 4. Apekool

  Dat ze ’em niet moeten kan ook betekenen dat hij _wel_ z’n werk goed doet (= iets anders dan wat DLD/FRA/ITA willen)

  PS: mediA 2015? Weet je hoever de a van de o zit?

  • Buck Danny

   Haha, het toetsenbord van 3Huis heeft wel vaker een eigen wil.

   (in antwoord op Apekool)
 5. martijnhoekstra

  Het lijkt me volstrekt onwaarschijnlijk dat een niet-minister een niet partij-politieke invulling zou geven aan de functie. Ik snap het idee, maar het helpt natuurlijk niets.

Reacties niet toegestaan