7 december begint de revolutie met een run on the bank

In Nederland wordt het vermoedelijk niets, 7 december 2010. Maar in Nederland vond de mei revolte van '68 ook pas plaats in 1969.
In Zuid-Europa daarentegen wint de beweging dagelijks aan kracht. Een beweging om op 7 december een internationale run op de bank te organiseren.
Het idee is dat iedereen die boos is op de regering, op de banken, op 'ze', die dag zijn geld opneemt. De datum schijnt te zijn gekozen omdat op 7 december 1941 de Japanners met een vernietigende klap de Amerikaanse marine vernietigden.
'In tijden waarin de burger forse bezuinigingsplannen door de strot krijgt geramd, werden banken en financiële instellingen, die door hun eigen risicovolle speculaties in grote problemen waren gekomen, met honderden miljarden belastinggeld gered en uitgekocht, ten koste van de burgers,' zeggen de bedenkers van het plan

 

Het initiatief krijgt inmiddels bijval in andere landen, waaronder Duitsland, Nederland, Italië en Belgie Het is niet onwaarschijnlijk dat de actie zich over nog meer Europese landen zal verspreiden.
En als voldoende mensen dat doen, tja, dan kan het systeem inderdaad zomaar ineenstorten.
En overigens: de Amerikanen wonnen de oorlog ...

Bron(nen):   Facebook  Mediaparts  Express