Microsoft heeft zijn belangrijkste product voor de komende jaren gepresenteerd

Ruim twee decennia lang heeft Microsoft heel erg veel geld verdiend aan met name 2 producten: Windows en Office. De financiële glans van Windows is wat verbleekt. Niet omdat het besturingssyteem zoveel minder populair is geworden – dat ook wel enigszins – maar toch vooral omdat de PC markt niet meer uitbundig groeit.

Office is wel onverminderd een kaskraker gebleven. Office is in zijn eentje goed voor 25 miljard jaarlijkse omzet en dat bedrag stijgt nog steeds. Maar kenners van de markt verwachten dat ook uit de omzet van Office de komende jaren de groei zal verdwijnen. Simpele reden: het PC-gebruik wordt teruggedrongen door het gebruik van tablets.

Vandaar dat de presentatie die de nieuwe CEO Satya Nadella  vandaag heeft gegeven zo belangrijk is. Microsoft presenteerde Office voor de iPad. Office voor iPad is gratis als je alleen wil lezen. Wil je ook bewerken, dan heb je een licentie voor Office 365 nodig. Kost € 99 per jaar.
Als Microsoft er in is geslaagd om een Office-versie te maken die op de tablet net zo onmisbaar is als Office is op de PC, dan zal vandaag een nieuw begin zijn voor Microsoft en zal Office in een nieuwe vorm paradepaardje en cashcow blijven

 

w800

Bron(nen):   Business Insider