De waarde (in geld) van Twitter explodeert

In september werd de waarde van twitter geschat op een miljard dollar, in december op 3,3 miljard. En nu neemt JP Morgan een belang van 10 procent voor 450 miljoen. Dat maakt dat Twitter nu al 4,5 miljard waard is. 450 procent meer dan krap een half jaar geleden.
Het lijkt het begin van een nieuwe internethype. Facebook leidt de race. Goldman Sachs investeerde in januari 450 miljoen dollar in het populairste sociale netwerk ter wereld. Facebook zou nu 50 miljard dollar aan waarde vertegenwoordigen. De site heeft 600 miljoen geregistreerden. Goldman Sachs wil het belang in stukjes doorverkopen aan rijke particulieren. Naast sociale media zijn (commerciële) lokale diensten als Groupon en LivingSocial populaire investeringen. Beide sites verkopen kortingsbonnen.
De grootste vraag blijft hoe sociale media geld gaan verdienen. De omzet per gebruiker is veel lager dan bij traditionele media- en telecombedrijven. Facebook trekt inmiddels meer adverteerders dan bijvoorbeeld Yahoo. Twitter lijdt verlies. Dat is dus wel knap: de waarde zo laten stijgenzonder vel omzet of opbrengst. Voorlopig vertegenwoordgt Twitter de droom van rendement.
Een steeds duurdere droom.
Bron o.a. NRC