Volgens Mervyn King, topman van de Engelse centrale bank, komt er weer een bankencrisis aan

"De banken beginnen het weer steeds meer te doen. Geld kloppen op een foute manier uit de zakken van klanten die het niet merken dat ze worden getild." Het zijn voor een centrale bankier ferme teksten. Mervyn King, de Wellink van Engeland, voelt zich verplicht, zegt hij, te waarschuwen nu het nog kan. "De balans in het banksysteem raakt weer steeds verder verstoord. Een paar jaar geleden stelden we de banken in staat om hun eigen ondergang in gang te zetten door onverantwoorde dingen te doen. Die mogelijkheid hebben we de banken niet ontnomen. We hebben het probleem ‘too big to fail’ of ‘too important to fail’ niet aangepakt. Waarom betalen banken weer torenhoge bonussen? Omdat ze leven in een wereld waarin de staat hen redt als het misloopt."
King verbaast zich er over dat de banken bijna ten onder gingen, bijna de wereldeconomie meesleurden, en dat nu eigenlijk alles weer bij het oude is.
"Industriëde bedrijven zijn anders. Daar geven ondernemers om hun werknemers en om hun klanten. Dat is anders bij banken."

Bron(nen):   THE Times