Kickstarter lanceert Nederlandse projecten

In februari werd aangekondigd dat Kickstarter binnenkort naar Nederland komt en ondertussen heeft Kickstarter ook de datum bekend gemaakt. Op 29 april gaat de crowdfundingwebsite officieel van start in Nederland, maar het is nu al mogelijk om Nederlandse projecten te starten op Kickstarter.

Nederlanders konden wel al andere projecten ondersteunen met donaties, maar het is nu dus ook mogelijk om zelf een project te starten. Alternatieve crowdfunding-websites zoals Indiegogo en Sellanapp waren overigens wel geschikt voor Nederlandse projecten, maar zijn veel minder bekend dan Kickstarter. Kickstarter is namelijk enorm populair en heeft al meer dan 1 miljard dollar opgehaald met tienduizenden verschillende projecten.

Dat Kickstarter Nederlandse projecten gaat ondersteunen, betekent niet dat er een Nederlandse website komt. De Nederlandse projecten komen gewoon tussen alle andere projecten te staan en kunnen dan ook worden gesteund door mensen uit andere landen. Hoe de betalingen van Nederlandse Kickstartprojecten gaat verlopen is nog niet bekend. Bij Amerikaanse projecten verlopen de donaties over de Amazon Payments betalingsverwerker.

Voor de mensen die niet bekend zijn met Kickstarter, het idee erachter is eigenlijk heel simpel. Iemand start een project, waarin een idee gepresenteerd wordt met behulp van video’s en afbeeldingen. Vervolgens kunnen mensen geld doneren, zodat het project mogelijk gemaakt kan worden. Vaak zitten er beloningen vast aan bepaalde bedragen, om mensen aan te zetten tot een donatie.

Bron(nen):   Kickstarter