Vooral de middlemanager wil weer naar kantoor: bang voor controleverlies

Toen de coronacrisis nog in volle gang was, wisten we één ding zeker: we zouden niet weer elke ochtend aanschuiven in de file. Maar vanochtend was er opnieuw een filerecord. Hebben we dan niets geleerd?

Fileleed, de oververhitte huizenmarkt en de disbalans tussen werk en privé: thuiswerken blijkt deze hardnekkige problemen deels op te lossen. Bovendien worden werknemers gelukkiger en productiever als ze (voor een deel) thuis mogen werken.

Toch komt beleid op dit gebied maar moeilijk van de grond, schrijft de Volkskrant. Van 2000 ondervraagde werknemers bij 38 werkgevers weet 60 procent nog altijd niet wat het thuiswerkbeleid is. De helft van de werknemers wil wel thuis blijven werken, maar wordt toch weer naar kantoor gedreven, blijkt uit een studie van I&O Research.

Zowel de top van een bedrijf als de werknemers zien de grote voordelen van thuiswerken. Het zijn de middlemanagers die er het meeste moeite mee. Zij denken dat ze de controle verliezen op medewerkers die niet op kantoor verschijnen. Mogelijk hebben ze ook simpelweg te weinig te doen als iedereen thuiswerkt.

Daardoor zijn ze zelf ook bovenmatig veel weer op kantoor te vinden. "Daarmee geeft een manager bewust of onbewust het signaal af dat werknemers ook weer op kantoor worden verwacht", aldus Mireille Koomen van I&O. En zo staan we dus binnen no time allemaal weer chagrijnig in de file.