Twee van de drie werknemers denkt over een andere baan

Er zijn veel vacatures, dus bijna iedere werknemer staat bloot aan de verleiding ergens anders te gaan werken en leuker werk en/of meer geld te krijgen. Twee op de drie werknemers denken erover om de komende maanden van baan te veranderen zegt managing director Frédérique Bruggeman van de Amerikaanse recruiter Robert Half in het FD.

Negentig procent van de werkgevers maakt zich daarom terecht zorgen over het behoud van talent. Maar bijna eenzelfde aantal ziet, ondanks de weer opbloeiende economie, geen ruimte om de salarissen volgend jaar op te trekken om zo mensen te binden.

Bedrijven lossen het dilemma volgens Bruggeman (die het onderzocht heeft) op door meer interim-functies aan te bieden of wel over de brug te komen met eenmalige bonussen of andere extra's. Bij de secundaire arbeidsvoorwaarden staat een pc of laptop nog steeds bovenaan, maar vlak daarachter zit de mogelijkheid om op afstand te werken. Volgens Bruggeman is bij een meerderheid van de bedrijven door de pandemie het besef doorgedrongen dat hybride werken niet alleen kan, maar zelfs de productiviteit verhoogt.

De coronaperiode heeft veel werknemers aan het denken gezet over hun leven en carrière en dat verklaart ook de stijgende behoefte om ergens anders een baan te zoeken volgens Bruggeman. 

Bron(nen):   FD