De stad waar Osama zich schuil hield is een toeristische trekpleister

Osama bin Laden zat in een van Pakistans toeristische trekpleisters. Abbottabad ('City of Pines'), 110 kilometer van Islamabad, is volgens de VVV van Abbottabad 'schilderachtig' en populair vanwege haar 'schone lucht' - de stad ligt op een hoogte van 1250 meter. 
Abbottabad was een belangrijke stad van Brits-Indië, het was het hoofdkwartier van de Hazara Divisie (toen een district), en is vernoemd naar zijn oprichter, majoor James Abbott. Abbott maakte van het gebied een district na de annexatie van de Punjab in 1853.
Vanwege het gunstige klimaat, het mooie landschap en de vele onderwijsinstellingen trekt Abbottabad mensen uit alle hoeken van Pakistan. De prestigieuze militaire academie ligt op een steenworp afstand van de villa waar Osama bin Laden zich had verschanst.
In Abbottabad is minstens een regiment van het Pakistaanse leger gestationeerd. Er wonen duizenden Pakistaanse militairen en de stad wemelt van de militaire gebouwen. Het aan Afghanistan grenzende stammengebied, waar Bin Laden zich volgens eerdere berichten zou hebben opgehouden, ligt op zo'n halve dag rijden afstand.


Het huis waar Osama bin Laden zich schuil hield.


De militaire academie van Abottabad.


De Golf Club van het leger in Abbottabad.