Griekenland: Nog 61 miljard extra en het kabinet gaat vallen

De Financial Times bericht dat de spanningen binnen de Griekse regering op het punt staan te erg te worden. Er is een stroming in het kabinet die snel en effectief wil hervormen. "Je kunt beter door het vuur hollen, dan er door kruipen" en er is de minister president, Papandreou, die bang is voor de kiezers en zijn eigen partij. Volgens politieke waarnemers kan het niet lang duren voor het Griekse kabinet sneuvelt.
Dat zou een mooie bijdrage zijn aan de chaos, die al een jaar duurt en dit weekeind werd verergerd toen uitlekte dat een groepje radeloze Euro-ministers van Financiën stiekem bijeen waren in Luxemburg om een ultieme list te verzinnen.
Die list lijkt er voor alsnog uit  te bestaan dat Griekenland nog 61 miljard extra gaat krijgen, bovenop de 110 miljard die al was toegezegd. 27 miljard extra in 2012 en 34 in 2013. (Wall Street Journal)
Maar de markten, zie link 2, denken dat hoe hoog de steun ook is Griekenland op zekere dag zijn schulden niet meer kan betalen. En dan mag de EU nog een keer betalen, nu aan de eigen banken.

Bron(nen):   Financial Times (betaald)  Financial News  Wall Street Journal