Crisis Griekenland ontspoort verder, Europese chaos nabij

De crisis in Griekenland dreigt uit te draaien op een faillissement. Om te beginnen komen de Grieken hun afspraken om te bezuinigen niet na. En aangezien ze dat bezuinigingen 20 jaar moeten volhouden om er weer bovenop te komen, is dat een veeg teken Daardoor lopen de Grieken het gevaar dat de eurolanden niet langer bereid zullen zijn noodsteun over te maken.
Europese ministers van financiën staan voortdurend telefonisch in contact met elkaar, volgens het Financieele Dagblad. De situatie is ernstiger dan mei vorig jaar, toen Europa ternauwernood een oplossing vond voor Griekenland.
Binnen enkele weken moeten het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de eurolanden beslissen of ze de volgende tranche van 12 miljard euro aan noodleningen overmaken. ‘Dat dreigt nu in gevaar te komen’, zo zegt een bron tegen het FD.
En als dat geld niet komt is het bekeken. Dat gaat het land failliet en zal de chaos in Europa groot zijn

IN de grafiek onder van de Wall Street Journal is te zien dan het Europese geld niet  toereikend is: er zal dus minstens meer geld uit Europa moeten komen. Maar er staan weinig politici te dringen om dat hun kiezers voor te stellen

Gisteren werd de kamer vertrouwelijk bijgepraat door De Jager en Wellink, zondag was er een crisis in het Griekse kabinet (de helft wil niet meer bezuiningen), vrijdag was er een geheim beraad in Luxemburg.
En dat zijn dan de crisisbijeenkomsten die bekend zijn geworden...

  

 

Bron(nen):   Het Financieele Dagblad (betaald)  Frankfurter Allgemeneine Zeitung  Wall Street Journal