Meer banen, meer groei, minder schuld

Eindelijk lijkt de arbeidsmarkt aan te trekken, althans volgens de cijfers van softwarebedrijf Textkernel, dat het aantal vacatures telt op Jobfeed. Het bedrijf telde tussen januari en april bijna 9 procent meer vacatures dan in dezelfde periode vorig jaar. In de financiële sector zou het aantal vacatures zelfs met 22 procent zijn toegenomen. Ook in de ICT en productie gaat het goed. In die sectoren waren 14 procent meer banen. In de gezondheidszorg daalt de werkgelegenheid nog altijd. In de eerste maanden van het jaar was er 13 procent minder werk. Veel vacatures worden, vanwege bezuinigingen, waarschijnlijk intern ingevuld. De stijging van de banen in de financiële sector wordt deels veroorzaakt door het herstel na de laatste ontslagronde. Het lijkt weer beter te gaan met de Nederlandse economie. Dijsselbloem zei vandaag dat de crisis voorbij is. Dit jaar verwacht hij een omslag in de banengroei. Ook Brussel was optimistisch over de Nederlandse economie. Vooral omdat het begrotingstekort weer onder de Europese norm van 3 procent komt. Daarnaast is de verwachte economische groei met 1,2 procent hoger dan eerder voorspeld.
 

Bron(nen):   NRC  Nu    

2 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  Mooi, want dan de overheid verder knoeien met uitgaven i.p.v. de uitgaven beheersen
  En als er tekorten zijn dan verzinnen ze wel weer een belastingmaatregel of confisqueren spaargeld. Het is werkelijk een verzameling van lage levensvormen daar op het Binnenhof.

 2. Johan van Vught

  Dat is het economische weerbericht VOOR de verkiezingen. Gegarandeerd gaat het dan altijd beter. Ze trekken immers alles uit de kast om ervoor te zorgen dat u op een van de 16 pro Brussel partijen gaat stemmen, of niet gaat stemmen, want dat is in feite ook pro Brussel.
  Na de verkiezingen slaat het weer snel om en komt er weer onweer en hagelstoten.
  Maar ze zijn er weer in geslaagd om de kiezer over te halen om niet op Artikel 50 of de PVV te stemmen.
  Het economische weerbericht voor en na de verkiezingen is meer voorspelbaar dan het weer uit de Bilt.

Reacties niet toegestaan