Financieel ombudsman Wabeke liet zich fêteren door Delta Lloyd

Voormalig ombudsman voor financiële dienstverlening Jan Wolter Wabeke heeft in 2008 een snoepreis gemaakt op kosten van Delta Lloyd. De verzekeraar was een aantal weken daarvoor tot een schikking gekomen over de woekerpolissen. Dat meldt de website Follow the Money.
Wabeke ging in oktober 2008 met zijn partner op een driedaagse luxe trip naar Spanje. Hij mocht in Alicante de start bijwonen van de Volvo Ocean Race, waaraan ook een boot van Delta Lloyd meedeed. De verzekeraar betaalde onder meer de kosten van zijn verblijf in een vijfsterren hotel.
Amper vier weken daarvoor was Delta Lloyd als eerste verzekeraar tot een akkoord gekomen in het langlopende conflict rond de woekerpolissen. De stichtingen Woeker Polis Claim en Verliespolis waren op basis van de zogenoemde Wabeke-norm tot een compromis gekomen. Volgens Follow the Money zien deskundigen die norm als 'zeer ongunstig' voor consumenten.
Wabeke stapte vorig jaar gefrustreerd op als ombudsman bij het klachtenorgaan Kifid omdat hij werd tegengewerkt door de banken. Hij is nu rechter bij het gerechtshof in Den Haag.

Bron(nen):   Follow the Money