Ramp dreigt door Europese onmacht, Merkel bindt in

Omdat Europa er maand na maand niet in slaagt een besluit te nemen over de toekomst van de euro dreigt een wereldwijde ravage. In zowel de Financial Times als de Wall Street Journal wordt de ondergang van Lehman Brothers genoemd als lichtend voorbeeld waar beroerde besluitvorming toe kan leiden: een diepe wereldwijde crisis.
Het Griekse geld is op. De internationale financiers willen Griekenland niet meer betalen, maar omdat de Europese leiders niet duidelijk maken wat  er gaat gebeuren twijfelen de markten ook aan alle andere zwakke landen: de rente loopt overal op: in Spanje, Ierland en Portugal, maar ook in Italië.
Aan de andere kant lukt het de Griekse politiek niet om te besluiten tot de drastische hervormingen die nodig zijn om EU en IMF tevreden te stellen.
Het IMF poogt een ravage minstens uit te stellen door, zonder voorwaarden, 12 miljard euro ter beschikking te stellen. En binnen de EU is enige ruimte nu Merkel niet langer de banken wil dwingen mee te betalen aan de Grieken, de euro, en Europa.

Bron(nen):   Financial Times  Wall Street Journal