Klant moet taxi 600 dollar betalen na 9 uur file

Een Amerikaan kreeg een fikse rekening van Uber nadat hij urenlang vast stond in een sneeuwstorm. 600 dollar bedroeg de prijs van het ritje. Uiteindelijk kreeg de man zijn geld weer terug.

Andrew Peters uit Richmond in de staat Virginia nam een Uber naar huis na een vliegreis. Door hevige sneeuwval kwam de auto vast te staan in een gigantische file op de I-95. Doordat meerdere vrachtwagens in een slip raakten, kon er niemand meer door, meldt de Amerikaanse omroep WTOP.

Het resulteerde in een file van negen uur. De chauffeur wist niet dat de hele weg geblokkeerd was. Ze konden eenmaal in de file dan ook niets anders doen dan wachten tot het opgelost was. Peters was royaal: hij betaalde niet alleen 100 dollar voor de rit, maar gaf ook nog 100 dollar fooi.

Dat bleek niet genoeg. Uber rekende hem nog eens 400 dollar voor het ritje. In totaal kostte de tocht dus 600 dollar. Peters ging verhaal halen bij het bedrijf, maar dat viel niet mee. Via de app lukte het niet en pas na meerdere pogingen reageerde Uber.

Uiteindelijk kreeg hij zijn geld terug. "Ze vonden het jammer om te horen dat ik zoveel problemen had met de app en met de rit. Ze gaven me daarom het volledige bedrag terug”, vertelt Peters aan WTOP.

De chauffeur behield zijn vergoeding plus de fooi.