s Werelds leukste werkplek

Het lijkt op de Willy Wonka-fabriek uit het boek Charlie and the Chocolate Factory van Roald Dahl. De toegang tot de werkruimtes is een grote open- en dichtschuivende boekenkast. De ruimtes zijn versierd met draaiende lollies en gigantische cupcakes. Een enorme schoen, een boomhut, een boot en zelfs een  waterval verbergen werkplekken.
Het bizarre complex in de Amerikaanse stad Pittsburgh is de thuisbasis van Davison Inventionland, een product-ontwikkelingsbedrijf dat zijn uitvindingen verkoopt aan onder andere Wal-Mart, Target, FAO Schwartz nog een aantal grote merken.

Oprichter en hoofduitvinder van Davison, George M. Davison, verhuisde in 2006 zijn medewerkers naar het bijna 2300 vierkante meter grootte Inventionland, in de hoop dat zij geïnspireerd zouden worden door de oncoventionele inrichting. "Een ruimte die creatief wordt benut motiveert en inspireert creativiteit bij de medewerkers", zegt Davison. "Ik wil me niet vervelen als ik naar een computerscherm kijk."
En het werkt. Elke maand komt de uitvindersfabriek, die 250 'ontwerpers' en 'dromers' telt, met zo’n 200 tot 240 prototypes voor nieuwe uitvindingen. Er is er bijna geen een die niet de markt op gaat.

Een scheepsdek als werkruimte.

Een boomhut als creatieve werkplek...

...of werken bij het geruis van een waterval.