Kabinet: belastingverlagingen alleen richten op meer banen

Het kabinet wil wel belastingen verlagen en eenvoudiger maken, maar die maatregelen moeten leiden tot meer banen, heeft het Financiële Dagblad vernomen uit kabinetskringen. Alle meevallers worden ingezet om via lagere belastingen de werkgelegenheid te bevorderen. Het belastingsysteem gaat hiervoor niet helemaal op de schop, maar het moet wel vereenvoudigd worden. Het kabinet wil vooral belemmeringen wegnemen voor ondernemers: het moet gemakkelijker en goedkoper worden om mensen in dienst te nemen. Het streven is volgens het FD onder meer om het aantal huishoudens dat toeslagen ontvangt (zoals de huur- of zorgtoeslag) met driekwart te verlagen. De gevolgen daarvan moeten worden opgevangen binnen het fiscale systeem.

Bron(nen):   Het Financieele Dagblad      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  Meer banen bij de overheid dus, waardoor het apparaat nog logger wordt en de niet-ambtenaren nog meer zal verstikken. Wanneer krijgen die dommeriken in Den Haag eens door dat ze hun uitgaven eens onder de loep moeten menen? Dat is hun fundamentele probleem.

 2. André Somers

  Weer een rondje lastenverlichtingen voor bedrijven dus, terwijl die al recordbesparingen hebben en die nu ook niet investeren. Tijd dat er weer eens wat geld komt in de zakken van de middenklasse (1-3x modaal), zodat het consumentenvertrouwen weer wat omhoog kan. Die groep is de laatste jaren keer op keer het haasje geweest.

 3. Kort Geleden

  Op naar de werkweek van achtentwintig uur.

 4. Raymond de greef

  Eerst heeft dit afbraak kabinet gezorgd voor de grootste stijging werklozen in een zeer korte tijd en ons land totaal verkwanzeld de burger tot op het bot uitgekleed om vervolgens het geld in de bodemloze put die EU heet gestort.
  Bedrijven hebben massaal gebruik gemaakt van de simplere regelingen om mensen te ontslaan die ook nog eens kortere WW krijgen,dit alles door D66!
  En nu wil men banen stimuleren natuurlijk met belasting geld!! Lekker rond pompen ,mooie praatjes van de PvdA over 5% norm werklozen DIE HADDEN WE !, dit kabinet is volledig verantwoordelijk voor deze ramp!,maar onze beleidmakers hebben daar broertje dood aan omdat ze zelf een mega salaris en een oneindig vangnet hebben gecreëerd om zichzelf in te dekken en te verrijken,een schande ! Want de gewone burger kan in no time naar de voedselbank!
  Ik begrijp niet dat er nog steeds mensen zijn die deze partijen steunen,ik zou me kapot schamen dit beleid te steunen want linksom of rechts om krijgen we allemaal te maken met de negatieve gevolgen.

 5. malky

  Dat niemand dit eerder bedacht heeft, ongelofelijk!
  Minder regels en meer banen, ik moet dit even noteren, dit is echt briljant!!!!!!

  (Psst, we worden klaargestoomd voor de volgende graai in de portemonnee).

Reacties niet toegestaan