Absolute stilte na telefonisch overleg tussen G7

De leiders van de G7, de zeven rijkste landen, lijken serieus lering te trekken uit het feit dat alleen al hun onderlinge ruzies in de media niet echt goed zijn voor de economie. Na de (telefonische) minitop van vanacht geen woord.  De 'conference call', die eerder werd aangekondigd door Italië, was gewijd aan de schuldencrisis en de evolutie van de financiële markten.
Zowel het Elysée als de Franse minister van Economie wensten het telefonisch overleg zelfs niet officieel te bevestigen. Het Italiaanse ministerie had eerder laten weten dat deze echter rond middernacht zou plaatsvinden.

Van Franse kant werd gemeld dat er geen verklaring verwacht werd. Ook bij de andere betrokken landen geldt er een totale discretie. "Ik heb u daar niets over te vertellen", zo luidt het bij een woordvoerder van het ministerie van Financiën in Berlijn. De Europese Unie zou niet hebben deelgenomen aan de telefonische conferentie.

De leiders van de G7-landen (VS, Duitsland, Japan, Frankrijk, Canada, Italië en Groot-Brittannië) staan onder druk om tot een gezamenlijke actie te komen in verband met de schuldencrisis.
Zelfs De Jager heeft nog geen verklaring afgelegd dat hij instemt (of juist niet) met de resultaten.

Bron(nen):   Het Laatste Nieuws