Cryptomiljonair deelt tonnen uit aan vriendinnen, nu spoorloos na politie-inval

De in Kenia wonende Belg Marc De Mesel is volgens de lokale autoriteiten spoorloos verdwenen. Er is een onderzoek gestart vanwege grote giften aan verschillende vriendinnen en aanwijzingen voor deelname aan een internationale misdaadorganisatie.

De Vlaming etaleert zijn rijkdom uitbundig op sociale media en poseert met verschillende Afrikaanse vriendinnen, schrijft HLN. Met sommigen heeft hij ook kinderen. Daarnaast geeft hij beleggingsadvies op zijn Twitter- en Youtube-kanaal en laat hij zich graag interviewen.

Geld verloren
In een Youtube-filmpje van enkele dagen geleden legt hij uit dat hij 80 procent van zijn vermogen heeft verloren in 2021 door slechte investeringen. Verder vertelt hij dat hij vorige maand opnieuw vader is geworden en dat het 'uitstekend gaat met hemzelf en al zijn vriendinnen'.

De veertiger legt zijn vriendinnen graag in de watten. Zo gaf hij 800.000 euro aan Felesta Njoroge (21) en doneerde 850.000 euro aan studente Tebby Wambui Kago (21). Volgens lokale media zijn er nog meer verdachte schenkingen aan jonge Keniaanse vrouwen.

Nu kloppen de Keniaanse autoriteiten aan de deur. Ze verdenken hem van deelname aan een internationale witwascaroussel. Dit leidde vorig jaar tot een politie-inval in zijn huis. Volgens het Asset Recovery Agency (ARA) zijn De Mesel en zijn vriendin Njoroge te voet het land uit gevlucht richting Tanzania.

“Wij hebben aanwijzingen dat de man jonge Keniaanse vrouwen rekruteert voor een internationale misdaadorganisatie”, zegt de ARA-advocaat in de rechtbank. Andere criminele leden zouden zich in België en Duitsland bevinden.

Zijn laatste Youtube-video