Kijk en huiver: ‘Droomcontainer’ te koop in Almere voor veel te veel geld

De woningmarkt is overspannen, elke schoenendoos gaat voor een recordbedrag weg. Maar soms zie je iets op Funda waarvan je niet kunt geloven dat er iemand toehapt.

Er staat nu een container te koop voor 225.000 euro vlak buiten Almere, goed voor 35 vierkante meter woongenot. Je mag er zelf de eerste dertig jaar niet in wonen, maar verhuren mag wel. Wat een kans.

De beschrijving op de woningsite laat weinig aan de verbeelding over: 'Nieuwbouwwoning met verplichting tot sociale verhuur. Aan de Pompoenweg in Almere Oosterwold wordt een bijzonder project gerealiseerd van 10 vrijstaande woningen voor de sociale verhuur. Bouwnummer 1 komt in verkoop, met de verplichting om deze voor 30 jaar sociaal te verhuren. Het is dus niet mogelijk om er zelf te gaan wonen. Maar wel geschikt bijvoorbeeld voor ouders die voor hun kind willen kopen, of als belegging.'

De containers worden in Heerenveen gemaakt en na aankoop op de plek getakeld. Ook is er een verplichting om elke maand 25 euro te betalen voor het onderhoud van de onverharde weg. Een kopie van deze droomcontainer is onder voorbehoud verkocht voor 219.000 euro.

Wat een koopje, een gelukkig hetero-koppel poseert voor de droomcontainer (de auto is niet bij de prijs inbegrepen):

Het is nogal een troosteloos geheel op het moment op locatie in Almere Hout:

Extra pijnlijk: op de foto boven staan containerwoningen die vijf jaar geleden zijn neergezet voor Rotterdammers die te veel overlast veroorzaakten in hun eigen buurt en anders op straat zouden belanden. Ze lijken verdacht veel op de Almeerse stulpjes. Alleen in de Rotterdamse containerwoningen mogen mensen wél zelf wonen.