Nationale Nederlanden geeft de top een enorme bonus

Verstopt in het prospectus voor de beursgang staat het: Nationale Nederlanden heeft 240 miljoen opzij gezet om de komende jaren de 100 managers onder de top gelukkig te maken. 2,4 miljoen per persoon. Die bonus zal zijn in opties op aandelen; daarnaast krijgen ze ook bonussen in gewoon geld. Ook Topman Lard Friese verdient heel veel geld. In 2013  alles bij elkaar 1,7 miljoen euro. Het bedrag per persoon kan hoger uit vallen, omdat de waarde van het pakket is gebaseerd op de aandelenprijs nú. Als de koers van het aandeel stijgt, dan wordt de bonus weer hoger. De bedrijfstop van Nationale-Nederlanden, inmiddels NN Group geheten, krijgt daarnaast ook nog een contante bonus uitgekeerd, die meestal even hoog is als de aandelenbonus. Over hoeveel jaar het geld en die aandelen worden uitgesmeerd, is niet bekend. Volgens een woordvoerder zou echter op een periode van meer dan vijf jaar moeten worden gerekend.
 

2 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  Privé-ondernemingen mogen natuurlijk helemaal zelf weten wat ze met hun geld doen.

  • Apekool

   Het is je toch bekend dat deze privéonderneming net is afgesplitst van een andere onderneming die zonder grote staatssteun met z’n oranje buikje naar boven zou dobberen naast de andere dode goudvisjes?
   Financiële instellingen zijn allemaal parasieten op de maatschappij en voegen totaal niets toe. Er is geen symbiose met de maatschappij, slechts afromen en uitzuigen.

   (in antwoord op Burgermans)

Reacties niet toegestaan