Bouwers Fyra mogelijk ook aan de slag met JSF

AnsaldoBreda, een bedrijf van het Italiaanse conglomeraat Finnmeccanica, bouwde destijds de Fyra. Iedereen weet hoe dat is afgelopen. Nu is datzelfde Finnmeccanica in beeld om de JSF in elkaar zetten. Dat schrijft de Volkskrant. Minister Hennis-Plasschaert van Defensie is al bij de fabriekslocatie in Cameri gaan kijken. Daar moeten de 37 JSF's gebouwd worden. Defensie benadrukt dat het om Amerikaanse toestellen gaat die in Italië worden geassembleerd. In ruil daarvoor besteedt het Italiaanse bedrijf het onderhoud van de hoofdmotoren uit aan Nederland. Dat is belangrijk, omdat Nederlandse werkgelegenheid een van de belangrijkste argumenten van het kabinet was voor de aanschaf van de straaljagers. De JSF heeft het Nederlandse bedrijfsleven tot nu toe al voor meer dan 1 miljard euro aan opdrachten opgeleverd. De Fyra is helaas niet de enige misser van Finnmeccanica. Dochterbedrijf AugustaWestland heeft eerder militaire helikopters aan defensie verkocht, waar van alles aan mankeerde. En evenmin ging het goed bij de productie van Dreamliners voor Boeing. Hopelijk bieden in het verleden behaalde resultaten inderdaad geen garantie voor de toekomst.  

Bron(nen):   Volkskrant      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  De FYRA werd gebouwd door AnsaldoBreda, niet door
  Westland Aircraft, Jeanet. Je moet niet alles wat de Volkskrant schrijft klakkeloos geloven, meestal hebben ze er een politieke in plaats van journalistike bedoeling mee.

  • marianne martens

   Het lijkt me dat als je iets vanuit Italië aanschaft of het nu wijn, pasta of een Fyra of een JSF is, er 80% gangstergeld bij zit. Italië zwemt in fout geld en burgers betalen hieraan mee, “by the way” alle media verkondigen soms onzin verhalen ook de NRC of het Financieel Dagblad. Goede kranten maar desalniettemin, iedereen maakt wel eens een foutmelding.

   (in antwoord op Burgermans)
   • Burgermans

    Het verschil is dat de Volkskrant geregeld opzettelijk misinformatie verspreid, niet per ongeluk. Herinnert u zich de martelhoax nog?

    (in antwoord op marianne martens)
 2. Heldoppantoffels

  Er zullen wel andere ‘belangen’ gelden waar wij als eenvoudige burgers niets van snappen. Ik zeg, zelfs een ezel stoot zich geen 2e keer aan dezelfde steen…

Reacties niet toegestaan