Zwarte Lijst voor in Europa verboden luchtvaartmaatschappijen

De Europese Commissie heeft een nieuwe lijst gepubliceerd van in de EU verboden luchtvaartmaatschappijen. Ze zijn zo onveilig dat ze niet op de Europa mogen vliegen.
In de bijgewerkte lijst zijn 273 luchtvaartmaatschappijen uit 21 landen opgenomen.

De luchtvaartmaatschappijen die op de zwarte lijst staan, komen uit een aantal onveilige landen: Afghanistan, Angola, Benin, de Republiek Congo, de Democratische Republiek Congo, Djibouti, Equatoriaal Guinea, Gabon (met uitzondering van 3 maatschappijen, waaraan beperkingen en voorwaarden zijn opgelegd), Indonesië (met uitzondering van 6 maatschappijen), Kazachstan (met uitzondering van 1 maatschappij, waaraan beperkingen en voorwaarden zijn opgelegd), Kirgizië, Liberia, Mauritanië, Mozambique, de Filipijnen, Sierra Leone, Sao Tomé en Principe, Sudan, Swaziland en Zambia.

Ook bevat de lijst 4 individuele maatschappijen uit Suriname (Blue Wing Airlines), Ghana (Meridian Airways), Honduras (Rollins Air ) en Rwanda (Silverback Cargo Freighters).
Volgens de Commissie is ook een deel van de vloot van Jordan Aviation niet veilig genoeg en krijgt dus een exploitatiebeperking. De in Honduras geregistreerde Rollins mag helemaal niet op de EU vliegen.

Check voordat je een binnenlands vluchtje maakt eerst De zwarte lijst van de EU