“Poetin veroordeeld tot een boete van 50 miljard”

Vandaag doet het hof van arbitrage uitspraak in de zaak die de aandeelhouders van voormalig oliebedrijf Yukos aanspanden tegen de Russische staat. Tien jaar geleden pikte Poetin het bedrijf in, omdat de directeur en groot-aandeelhouder van het bedrijf Mikhail Khodorkovsky weigerde Poetin te steunen en te betalen. Khodorkovsky ging voor 10 jaar de cel in en zijn bedrijf werd door de staat geconfisceerd. Volgens Reuters gaat het hof van arbitrage vandaag de klacht half honoreren: de voormalige eigenaren krijgen geen vergoeding toegewezen van 100 miljard dollar, maar van 'slechts' 50 miljard. Khodorkovsky zal zelf niet rijker worden van de boete (als Rusland die ooit gaat betalen). Hij verkocht zijn belangen vanuit de gevangenis aan anderen.

Bron(nen):   Reuters      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. kletsmajoor

    Zou het niet logisch zijn dat Rusland wèl gaat betalen? Waarschijnlijk is een groot deel van Yukos voor een zacht prijsje naar de kliek rondom Putin gegaan. Als Rusland de boete betaalt slaan ze twee vliegen in een klap. 1. Ze kunnen zeggen: Kijk eens hoe beschaafd wij zijn, als we wat fout doen betalen we netjes de boete. 2. De kliek rondom Putin kan 50 miljard uit de Russische staatskist halen met legitimatie door de rechtbank.

  2. Prikker

    Tsja… zou zo’n Haags hof van arbitrage recht-uitspraak ook juridisch mogelijkheden geven tot beslag legging op dit boete bedrag ? Zou wel mooi zijn 😀

Reacties niet toegestaan