Russische boycot kans voor Zuid-Amerika

Er valt 7,5 miljard te verdelen. Inkomsten die de westerse wereld misloopt door de Russische boycot, maar waar andere landen verlekkerd naar kijken. Want de Russen moeten toch eten. Rusland is meteen op zoek gegaan naar nieuwe handelspartners, schrijft de Volkskrant. De Russische regering heeft al gesprekken gevoerd met de ambassadeurs uit Brazilië, Ecuador, Chili en Argentinië. De Braziliaanse landbouwminister Seneri Paludo zei dat de Russische sancties 'een revolutie' kunnen betekenen voor de Braziliaanse export van vlees, mais en soja. Rusland gaf woensdag al negentig Braziliaanse vleesfabrieken toestemming om voor de Russische markt te gaan produceren. Chili hoopt zalm en fruit te verkopen aan de Russen en ook Argentinië denkt zijn fruit wel kwijt te kunnen op de Russische markt. Het was te verwachten dat Poetin producten uit Zuid-Amerika zou gaan halen. Eerder al zei hij de samenwerking met Latijns-Amerika te willen versterken en te streven naar een 'nieuwe multipolaire' wereldorde oftewel: hij wil bondgenoten om de macht van de VS in te perken en dat is iets waar veel Latijns-Amerikaanse leiders wel bij willen helpen.

Bron(nen):   Volkskrant      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Prikker

    Groente en fruitaanbod genoeg, maar de prijs die ervoor betaald moet worden zal duur zijn… want vanuit europa is een goedkope vrachtwagen binnen een paar dagjes in Moskou, maar vanuit Zuid Amerika en vergeet China/Azië niet wordt ‘t ‘n kostbare grap.

  2. Dead Silence

    De EU moet de groenten en fruit uit Zuid-Amerika opkopen. Rest ze in Rusland alleen nog wodka te drinken.

  3. Divert

    Mooie propaganda van Poetin. Er is natuurlijk een reden waarom de Russen onze Europese producten kochten: prijs en kwaliteit. Als de Zuid-Amerikanen beter of goedkoper waren geweest, dan hadden de Russen hun tomaten al lang niet meer bij ons gehaald. Ga er maar vanuit dat menig schapje in de Russische supermarkt leeg zal zijn de komende tijd. Uiteraard loopt Poetin daar niet mee te koop.

Reacties niet toegestaan