Leegstand boerderijen straks groter dan van kantoren

Er zijn steeds minder boeren en daarom zijn er ook steeds minder boederijen nodig. Daarom verwacht het FD dat er de komende jaren een crisis zal ontstaan rond lege boerderijen. Door de aanhoudende afname van het boerenbedrijf, schaalvergroting en modernisering kan de leegstand van agrarisch vastgoed volgens onderzoeken in omvang weleens groter worden dan die onder kantoren en winkels. Uit onderzoek van het Wageningse kennisinstituut Alterra blijkt dat agrarische leegstand in 2030 kan oplopen tot 32 mln m². De boerderijen, vaak nog in oorsponkelijke staat en met achterstallig onderhoud, zullen daardoor onverkoopbaar blijken, denkt het FD.

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Peter

    En de armoede schrijnt voort. Armoede ?!? Welnee, stel je niet aan. Het is allemaal rijkdom. Totdat je niet meer te eten hebt, omdat het te duur is geworden of er gewoon niet meer is voor de armoedige mensen.

  2. Lio

    Goed zo, allemaal omzetten in bouwgrond en ruimer bouwen zodat we in Nederland niet in piepkleine huisjes moeten wonen met een postzegel tuintje. 70% van Nederland is landbouwgrond en maar 15% bebouwde omgeving, en 15% bossen, water etc. ONDANKS het feit dat mensen in dit land wijs zijn gemaakt dat Nederland ‘volgebouwd’ is. Zie de link.
    Dat laat eens weer zien hoe kritiekloos Nederlanders het nieuws en de informatie wat in de media gepropageerd wordt overnemen en als zoete koek aannemen.

    http://www.compendiumvoordeleefomgeving.nl/indicatoren/nl0061-Bodemgebruikskaart-voor-Nederland.html?i=15-18

Reacties niet toegestaan